Auto poetsen: veelgestelde vragen


wassen, poetsen, polijsten

Het laten wassen, poetsen of polijsten van uw auto heeft veel met elkaar te maken, maar zijn toch erg verschillend. Met het regelmatig wassen van uw auto wordt de buitenste laag van de lak verzorgd. Een periodieke professionele poetsbeurt herstelt de lak. Polijsten zorgt voor een dieper herstel van de laklaag.

Wat is autopoetsen

Autopoetsen is het aanbrengen van een waxlaag, die ervoor zorgt dat de buitenste laklaag (de blanke lak) goed wordt beschermd. 

Door de auto regelmatig te laten poetsen wordt de levensduur van de lak aanzienlijk verlengd.

wanneer moet een auto gepoetst worden

Als de auto na het wassen, weer snel dof wordt, zijn glans verliest, of wanneer de autolak stroef aanvoelt. U kunt dit laatste testen door uw hand in een boterhamzakje te stoppen en met de vingertoppen over de lak te wrijven. Wanneer de lak ruw of korrelig aanvoelt, zit er vervuiling in de lak. 

waarom moet een auto eerst behandelt worden met lakgom (autoklei)

Als we de auto niet zouden voorbehandelen met een lakgom dan blijft de autolak stroef.  Er zit namelijk nog vuil in de lak, die met wassen, poetsen of polijsten niet uit de lak te verwijderen is. Daar is meer voor nodig.

welk vuil kun je met lakgom verwijderen

Hardnekkige vervuiling zoals, boomhars, spuitnevel, teerspetters, industriële vervuiling, vliegroest, remstof en insectenresten

wat is een waxlaag

Een waxlaag is een beschermlaag.  Door een waxlaag aan te brengen,  wordt de glans lang behouden en vormt dit een extra bescherming. Een auto wordt continu blootgesteld aan bijvoorbeeld schurend zand, vuil water (zure regen), strooizout, asfaltdeeltjes, rubber, remstof, uitlaatgassen en UV straling van de zon.  Met het aanbrengen van wax wordt de autolak tegen deze invloeden beschermd.Wanneer u een afspraak maakt is het ook mogelijk om uw auto door CarCarePlus te laten ophalen. En dan maakt het net uit of dat op uw huisadres is, of de plek waar u overdag werkt.

 

ONDERSTAANDE SERVICE GELDT ALLEEN VOOR BEHANDELINGEN VANAF € 150,00

 

HAAL- EN BRENGSERVICE VOOR INWONERS UIT:

 

Nijkerk

Nijkerkerveen

Amersfoort Vathorst

Hooglanderveen

Hoevelaken


Auto poetsen, Auto polijsten, Auto interieur reinigen, Autobekleding reinigen, Autoleer reinigen en voeden, Autobekleding shamporellen, Autostickers verwijderen, Autoreclame verwijderen, Autobelettering verwijderen, Leaserijders, Verfspatten verwijderen, Verfspetters verwijderen, Boomhars verwijderen, Vliegroest verwijderen, Teerspetters verwijderen, Cabriodak reinigen, Cabriodak impregneren, Doffe koplampen polijsten, Verweerde koplampen polijsten, Doffe koplampen herstellen, Autostoelen reinigen, Vlekken verwijderen, Autostoelen shamporellen, Verwijderen van nare geurtjes, Hondenharen verwijderen